(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για Πανελλαδικό κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε περισσότερα..

Νέα του ΣΠΕΦ (725)

Ο Στέλιος Λουμάκης ομιλητής στο #5 Power & Gas Forum του Energypress Νέο

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής στο #5 Power & Gas Forum του Energypress που θα λάβει χώρα στην Αθήνα 28-29 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.
 
Η ομιλία του κ. Λουμάκη αφορά στην 15η Ενότητα με θεματική
"Το νέο τοπίο στις ΑΠΕ – Περικοπές και περιορισμοί, συμμετοχή στις χρηματιστηριακές αγορές, διμερή συμβόλαια"
και θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου και ώρα 16:15 - 17:00μμ.
 
Δείτε στο παρακάτω link ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου.
https://powergassupplyforum.gr/forum-program/

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ομιλητής στο διεθνές συνέδριο RENPOWER GREECE Νέο

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα παραστεί ομιλητής στο διεθνές συνέδριο RENPOWER GREECE που θα διεξαχθεί στη Αθήνα στις 21 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.  Επισυνάπτονται οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι ομιλητές καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για όποιον επιθυμεί να εγγραφεί για να το παρακολουθήσει.

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε πληροφορίες  

Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ ομιλητής στο Helexpo Dialogues Forum της Διεθνούς Έκθεσης Renewable EnergyTech Νέο

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 11:50 πμ έως 12:35 μμ σε πάνελ με θεματική "Αναζητώντας ηλεκτρικό χώρο για την εγκατάσταση νέων ΑΠΕ: δίκτυα, περικοπές, αποθήκευση, ανταγωνιστικές διαδικασίες". Το 3μερο FORUM για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Κυκλική Οικονομία, τη Βιομάζα και τα Βιοαπόβλητα διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη από την Helexpo μεταξύ 7-9 Μαρτίου και συνοδεύει την διεθνή έκθεση Renewable EnergyTech για την πράσινη και έξυπνη ενέργεια.   
 
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του FORUM εδώ:
 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Έκθεσης εδώ:

Συμφωνία-πλαίσιο ΣΠΕΦ - FORENA για σταθερή τιμή 72 ευρώ/MWh στην 2ετή αναστολή συμβάσεων με ΔΑΠΕΕΠ στα πλαίσια του ν. 5037

      

Σε συνέχεια θέσης σε λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΔΑΠΕΕΠ ενεργοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες η δυνατότητα για έως διετή αναστολή των συμβάσεων λειτουργικής ενίσχυσης για όσα έργα ΑΠΕ έχουν ηλεκτριστεί ή λάβει άδεια λειτουργίας μετά τις 29/3/23 και έχουν συνάψει έως 31/12/23 σύμβαση ΣΕΣΤ ή ΣΕΔΠ με τον Διαχειριστή.  Στα πλαίσια του άρθρου 112, παρ. 2 του ν. 5037/2023, με τη δυνατότητα αναστολής αυτή τα επιλέξιμα προς τούτο έργα δύνανται να συμμετέχουν απευθείας στην αγορά ή να συνάψουν PPA με τιμή αποζημίωσης υψηλότερη από την Τιμή Αναφοράς που απολαμβάνουν με την τρέχουσα σύμβαση τους με ΔΑΠΕΕΠ, χωρίς αυτή να καταργείται. Επιπρόσθετα, η περίοδος αναστολής δεν προσμετράται στην εκτέλεση της ΣΕΣΤ ή ΣΕΔΠ τους, οπότε αυτές παρατείνονται σε διάρκεια για ολόκληρο το διάστημα της αναστολής.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη Λουμάκη: Πως θα επιβιώσουν οι μικρότεροι παίκτες στις ΑΠΕ

Παρά τα πλεονεκτήματα των μεγάλων καθετοποιημένων ομίλων, και οι μικροί παραγωγοί μπορούν να μείνουν στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς «πράσινης» ενέργειας, αν εντάξουν στο στρατηγικό τους πλάνο την αποθήκευση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΠΕΦ, δρ Στέλιος Λουμάκης, μιλώντας στο powergame.gr. Ωστόσο, ως αντίβαρο φαίνεται πως λειτουργεί το ότι το υψηλό της κόστος την καθιστά υπό προϋποθέσεις "απαγορευτική". Στο τέλος της ημέρας, όπως τονίζει εδώ και καιρό ο κ. Λουμάκης, η ανάπτυξη της αγοράς ΑΠΕ συνδέεται με τη ζήτηση στην εγχώρια αγορά και τις δυνατότητες κερδοφόρων εξαγωγών ρεύματος.
 
Διαβάστε στο link εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη στο Powergame.gr του ομίλου Παραπολιτικά και την δημοσιογράφο Ιωάννα Κωσταδήμα. 
 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.